Zevenkampse Ring

Aangename sfeer met onderwater verlichting

Volgens manager Lucienne van der Graaf begint het plezier bij recreatie: “De zwemlessen zijn uitermate belangrijk, maar onze prioriteit ligt bij het bevorderen van sociaal samenzijn. Wij willen betaalbare recreatie bieden voor onze bezoekers, wat bijdraagt aan het watervrij maken van jonge bezoekers. Daarom hechten we veel waarde aan het creëren van een aangename sfeer in het zwembad.” Verlichting speelt hierbij een grote rol. Onlangs heeft de Zevenkampse Ring de onderwaterverlichting van het recreatiebad en het 25-meterbad laten vervangen door verlichting van Aquavidi.

 

Lucienne vertelt: “We hebben nu in beide baden een prachtige blauwe gloed in het water, terwijl de verlichting eerder een wat groenige tint had. We hadden ook veel problemen met deze verlichting. De lampen veroorzaakte lekkage en gingen snel kapot. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere leverancier en kwamen we bij Aquavidi terecht. Zij adviseerde ons om de nieuwe onderwaterverlichting op een andere manier te bevestigen en te bekabelen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want we hebben met de lampen van Aquavidi geen problemen. Totaal werden er in het wedstrijd- en recreatiebad 12 stuks Mediterraan blauwe AV.265 onderwaterschijnwerpers geplaatst.

 

Lucienne gaat verder: “Bij het kiezen van de kleur bracht Aquavidi een koffertje met lampen in verschillende kleuren mee. Deze werden afwisselend in een armatuur onder water geplaatst, zodat we goed konden beoordelen welk effect elke kleur had. De blauwe kleur die we uiteindelijk hebben gekozen, is echt prachtig, vooral als het buiten donker is.”

 

Ook bovenverlichting aanpakken

In de toekomst wil Lucienne deze verlichting graag doortrekken in de rest van het zwembad. “We hebben 12 jaar oude LED-sfeerverlichting aan het plafond hangen, die prima matcht met de nieuwe onderwaterverlichting maar uiteindelijk ook aan vervanging toe is. Het zwembad wordt hoogstwaarschijnlijk binnenkort gerenoveerd, en dan hoop ik dat we met de bovenverlichting van Aquavidi meer delen van het zwembad kunnen verlichten om de sfeerbeleving te verbeteren. Ik denk aan het uitlichten van recreatieve en speelvoorzieningen zoals de glijbaan, waterval en de vuurtoren. Op dit moment gebruiken we tijdens themafeesten wel uplights, maar we willen graag een permanente oplossing. Ik hoop dat de gemeente dit jaar nog groen licht geeft voor het renovatieplan. Ik kan niet wachten tot het hele zwembad zo mooi verlicht is.”

nl_NL